Spring til indhold

Folketingsvalg juni 2019Læs her, hvis du ønsker at brevstemme til folketingsvalget
den 5. juni 2019 på den danske ambassade i Bangkok.

09.05.2019  10:23
 

Såfremt du er stemmeberettiget til folketingsvalg, kan du afgive din brevstemme på ambassaden i Bangkok (allerede fra i dag af).

Den danske ambassade i Bangkok opfordrer til, at man bestiller tid til stemmeafgivelsen og brevstemmer før den 24. maj. Der gøres opmærksom på, at brevstemmerne sendes til Danmark med post, hvorfor din stemme skal indgives i god tid før valgdagen, for at den kan nå at blive talt med.

Bestil tid her.

Hvis ikke du bestiller tid, kan ambassaden ikke garantere en hurtig ekspedition da tidsbestillinger prioriteres højest. Du kan således komme til at vente længe, såfremt du ikke bestiller tid i forvejen.

Valgret til folketingsvalg

Du kan stemme til folketingsvalg, hvis du opfylder følgende:

  • Er dansk statsborger
  • Er fyldt 18 år
  • Har fast bopæl i Danmark
  • Ikke er umyndiggjort

Læs mere om stemmeret til folketingsvalg her.

Alle der opfylder ovenstående kan brevstemme i stedet for at møde op på valgstedet i Danmark på selve valgdagen. Læse mere om brevstemmeafgivning her.

Derudover gælder særlige regler for udvalgte grupper som bor i udlandet. Er man dansk statsborger og bor i udlandet, har man som udgangspunkt ikke valgret til folketingsvalg.

Udlandsdanskere

Man kan dog bevare sin valgret til Folketinget, selv om man bor i udlandet, hvis man som udlandsdansker har til hensigt at komme tilbage til Danmark, inden for 2 år efter at man er rejst ud. Hvis man er ansat i den danske stat og beordret til tjeneste uden for Danmark, bevarer man også sin valgret til Folketinget.

Du kan læse mere om valgret ved midlertidige ophold i udlandet her.

Hvis man er frameldt folkeregisteret og tilhører en af ovennævnte persongrupper, skal man søge om at komme på valglisten for at kunne stemme til valg i Danmark. Det gør man via folkeregisteret, når man melder sin flytning til udlandet, eller via et ansøgningsskema, som sendes til den kommune, hvor man sidst har haft bopæl. Læs mere om udlandsdanskeres valgret og valglisten her.

Brevstemmeafgivelse på konsulatet i Phuket

Det danske konsulat i Phuket holder lukket fra den 2. maj til og med den 28. maj. Det vil herefter være muligt at afgive sin brevstemme på konsulatet, MEN det kan ikke garanteres, at stemmen kan nå at blive talt med. Danske brevstemmer fra udlandet sendes til Danmark med post. Hvis du vil være sikker på at din brevstemme kan nå at blive talt med, opfordres du til at brevstemme på den danske ambassade i Bangkok inden d. 24. maj 2019. 

Cambodja

Der er endnu ikke oprettet et konsulat i Cambodja. Stemmeberettigede skal derfor møde op på den danske ambassade i Bangkok for at afgive brevstemme til folketingsvalget.Seneste nyt

    Se alle