Spring til indhold

Ekstra pas

Ekstra pas kan kun udstedes til danske statsborgere, der opholder sig i udlandet, efter tilladelse i hvert enkelt tilfælde fra Rigspolitiet.

Der kan kun udstedes ét ekstra pas ad gangen til ansøgeren. Det er en betingelse for udstedelse af ekstra pas, at det vil medføre betydelig ulempe eller økonomisk tab for ansøgeren, hvis udstedelse af ekstra pas nægtes.

Gyldighed:

Ekstra pas udstedes med en gyldighedstid, der er afhængig af rejsens/rejsernes varighed, dog maximalt for 2 år, og der skal betales sædvanligt pasgebyr.

Ansøgningsvejledning:

Gebyr: Se "gebyrer".

Ekspeditionstid: ca. 3 uger, da passet udstedes i Danmark.

Det nye pas sendes til ambassaden. Husk at oplyse dit telefonnummer eller din e-mail adresse på ansøgningen, så vi kan give dig besked, når vi har modtaget passet.

Hvis du ved, allerede når du ansøger om nyt pas, at du ikke vil opholde dig i Thailand længe nok til at kunne nå at modtage det nye pas, kan du anmode om, at passet bliver sendt til en anden dansk ambassade eller en kommune i Danmark efter eget valg. Dette bedes du dog gøre opmærksom på allerede ved indgivelse af ansøgningen. Du skal være opmærksom på, at du ved afhentning af passet andet steds vil blive opkrævet et gebyr på p.t. DKK 185.

Hvis du allerede har et ekstra pas, skal du medbringe dette, når du afhenter det nye, da ambassaden skal annullere det gamle ekstra pas, inden det nye kan udleveres til dig. Det annullerede ekstra pas bliver givet tilbage til dig sammen med det nye pas. Siderne med gyldige visa i det gamle pas bliver ikke annullerede, og er således stadig gyldige. Vi anbefaler dog, at de gyldige visa snarest belejligt overføres til det nye pas.