Spring til indhold

Gebyrer

Ambassadens bistand er som udgangspunkt gebyrpligtig. Gebyrerne er fastsat i henhold til bekendtgørelse om betaling for tjenestehandlinger i udenrigstjenesten, som du kan læse nærmere om ved at klikke her.

Af gebyrlisten til højre i menuen kan du se, hvad vores gebyr er i forskellige former for sager.

Hvad skal du betale?

For nogle ydelser betales for det timeforbrug, som ambassaden bruger på at hjælpe dig, og for andre ydelser betales et fast gebyr. Reglerne for betaling er fastlagt i Udenrigsministeriets gebyrbekendtgørelse. Der er tilknyttet en vejledning til bekendtgørelsen, jf links ovenfor.


Pr. 1. januar 2018 er prisen 1.010 kr. pr. påbegyndt time. Et eksempel på bistand, som afregnes i forhold til timeforbrug, er bistand til nødstedte borgere. Eksempler på sager, som afregnes ved et fast gebyr, er udstedelse af pas og ansøgninger om visum til Danmark. Gebyrerne varierer, men det koster f.eks. 1.010 kr. at få udstedt et nødpas inden for normal kontortid på ambassaden eller konsulat.


Ud over betaling af gebyr eller timetakst, skal du betale for de faktiske omkostninger, som ambassaden har haft for at kunne hjælpe dig. Det kunne f.eks. være udgifter til indkøb og telekommunikation.

Forhøjede takster ved bistand uden for normal arbejdstid

Du skal være opmærksom på, at hvis der opstår behov for bistand uden for ambassadens og konsulats normale arbejdstid forhøjes time- og gebyrtaksterne.


Den generelle regel er, at ved bistand uden for ambassadens eller konsulatets normale åbningstid, forhøjes timetaksten med 50% pr. time. Hvis anmodningen om bistand sker på en dag, hvor ambassaden har lukket, forhøjes timetaksten med 100% pr. time. En anden hovedregel er, at gebyrerne bliver erstattet med timebetaling, hvis du skal have hjælp uden for ambassadens eller konsulatets normale åbningstid.

Transporttiden, som ambassadens eller konsulatets medarbejder anvender for at hjælpe dig, medregnes i timeforbruget.


Desværre mister en del danskere deres pas under opholdet i udlandet. Du skal være opmærksom på, at der gælder særlige gebyrer, hvis du får behov for et nødpas på et tidspunkt, hvor ambassaden eller konsulatet har lukket. Således vil det uden for normal kontortid koste 2.355 kr. at få udstedt et nødpas, mens det på ambassadens lukkedage vil koste 3.365 kr. Hvis I rejser flere sammen og flere har mistet deres pas, skal man kun betale særligt gebyr for ét pas. Hvert af de andre nødpas koster 1.010 kr.

Da et nødpas inden for normal åbningstid koster 1.010 kr. og da det i Thailand og Cambodia ofte er muligt at få en billig flybillet, vil vi råde dig til at overveje, om det evt. vil kunne betale sig for dig at vente med at få et nødpas til ambassaden åbner.

Betaling af gebyr i forbindelse med udstedelse af attester:

Fra d. 24. august 2016 er reglerne for betaling af ambassadens udstedelse af attester ændret. For at få udstedt en attest, skal der først foreligge betaling. Når ambassaden modtager henvendelse om udstedelse af attester, bliver der udstedt en faktura og sendt pr. e-mail eller post. Når ambassaden kan se, at betaling har fundet sted, vil attesten blive udstedt og fremsendt. 

Betaling af gebyr:

1. Kontant i thailandske Baht (THB).
2. Betaling på en postkvittering på beløbet (stilet til Royal Danish Embassy).
3. Udstedelse af faktura enten i DKK (til indbetaling til Danske Bank, jf. nedenfor) eller THB (til indbetaling i Kasikorn Bank, jf. nedenfor).

Vi tager desværre ikke imod kreditkort, danske kroner eller anden udenlandsk valuta i kontanter.

Vores danske bankforbindelse er:

Danske Bank
Reg.nr. 0216
Kontonummer No. 4069174426
SWIFT: DABADKKK

OBS!  Da det er en central konto, er det HELT AFGØRENDE for at identificere beløbet, at der er følgende oplysninger på overførselen:

- Ambassadens navn forkortet: BKK
- Efternavn på den person overførselen vedrører
- Fødselsdag

F.eks.: BKK, Olsen, 29.01.1991

Vores thailandske bankforbindelse er:

Kasikorn Bank
A/C: Royal Danish Embassy
Konto nr: 011-1-84628-6

 

Betaling af fakturaer og listen over gebyrsatser:

Listen over de gældende gebyrsatser kan ses her.