Gå til indhold

Visum til Danmark og Island

Danmark er omfattet af Schengen-samarbejdet. Et visum udstedt af en dansk repræsentation er normalt gyldigt til alle Schengen-landene. Danmark repræsenterer Island i visumudstedelser i Thailand.

Visa

Hvis man som udlænding ønsker at besøge Danmark for en kort periode (mindre end 90 dage), skal man have et visum, hvis man er statsborger i et visumpligtigt land. Se listen over visumpligtige lande her.

Visum gives til ophold af kortere varighed i forbindelse med forretningsbesøg, besøg hos familie og venner, turistbesøg samt sports- og kulturbegivenheder. Et visum giver normalt ret til ophold i hele Schengen.

Schengenlandene er: Belgien, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Island, Italien, Liechtenstein, Letland, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederlandene, Norge, Polen, Portugal, Schweiz, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig.

Man kan højst få visum til at opholde sig i Schengen-landene i 90 dage pr. halvår. Læs mere om opholdets varighed her.

Hvis man overskrider et visums gyldighedsperiode eller forsøger at benytte et visumophold til at opnå længerevarende eller permanent ophold i Danmark, kan man blive pålagt en karensperiode på 3 eller 5 år. I karensperioden vil man ikke kunne få visum til at besøge Danmark. Læs mere om misbrug af visum her.

Saml dokumentation

Vi har samlet relevante tjeklister til visumansøgning, som du kan downloade nedenfor:

-----------------------------------------------------------------------------

For yderligere information om ansøgningprocedurer, regler, gebyrer m.v. læs her.

Gebyr og indlevering af ansøgning

Visumansøgninger skal registreres og visumgebyr betales online på applyvisa.um.dk

Vær opmærksom på, at den danske ambassade har outsourcet al ekspeditionen af visumansøgninger til VFS. Alle ansøgninger skal indleveres ved personligt fremmøde på visumcenteret. Ansøgninger sendt pr. post eller e-mail vil ikke blive betragtet som modtaget og vil blive returneret til ansøgeren. Der modtages ikke visumansøgninger på ambassaden.

Når man har registreret sin ansøgning og betalt ambassadens gebyr, skal kvitterings-følgebrevet udprintes og underskrives af ansøger og dette skal medbringes til VFS, sammen med ansøgningen. Man kan tidligst indgive ansøgning om visum 6 måneder før ønsket indrejse.

Der skal først bookes tid hos VFS før man kan indlevere de yderligere dokumenter, pas og afgive biometri. Venligst se nedenstående kontaktinformation for visumcenteret i Bangkok og Phnom Penh:

Adresse: Danish Visa Application Centre, The Trendy Building, 8th floor, unit 404, Sukhumvit Soi 13, Khlongtoey-Nua, Wattana, Bangkok 10110

Tlf: +66 2 460 7056

E-mail: [email protected]

Åbningstider: Mandag - fredag, kl. 8.00-16.30.

 

Adresse: Phnom Penh Tower, 12th Floor, Preah Monivong (St. 93), Corner of St. 232, 120204 Phnom Penh, Cambodia

Tlf: +855 23 964 397

E-mail: [email protected]

Åbningstider: Mandag - fredag, kl. 8.00-16.30.

 

Det bemærkes, at der ved indgivelse af ansøgning på visumcenteret ikke er ændringer i dokumentationskravene, ligesom det fortsat er ambassaden og/eller Udlændingstyrelsen, der træffer afgørelse i sagerne.

 

Behandlingstider

For ansøgninger indgivet til en dansk repræsentation eller en udenlandsk repræsentation, som repræsenterer Danmark, er den maksimale sagsbehandlingstid som udgangspunkt: 15 dage*

For sager som kræver nærmere undersøgelse er den maksimale sagsbehandlingstid: 45 dage

Sagsbehandlingstiden regnes fra den dag, hvor repræsentationen vurderer, at ansøgningen kan tages under behandling (er antagelig), og registrerer ansøgningen i visumsystemet, og ikke fra tidspunktet for din online ansøgning eller den dato, hvor du indleverer ansøgningen ved et VFS-center.

* Vi gør opmærksom på, at visumafdelingen i øjeblikket oplever en stor stigning i antallet af visumansøgninger til Danmark og Island. Den gennemsnitlige behandlingstid er i øjeblikket på 28 dage. Vi anbefaler derfor at der ansøges i god tid.

Klage

Hvis Udlændingeservice giver afslag på en ansøgning om visum, kan ansøgeren, værten i Danmark eller en anden part i sagen klage til Justitsministeriet. I følgende link kan du læse om klagemulighederne. Det vil fremgå af Udlændingeservices afgørelse, hvordan man klager.
Husk at oplyse sagsnummer, ansøgers fulde navn, nationalitet og datoen for Udlændingeservices afgørelse.

Klager over betjeningen ved ambassaden skal sendes til Udenrigsministeriet.