Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Cambodja.

Senest opdateret den 22-10-2020 kl. 10:00
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Cambodja som følge af COVID-19 pandemien.

Læs rejsevejledningen for Cambodja.

Information om konkrete restriktioner i Cambodja opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Cambodja, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside

 

Rejseråd til erhvervsrejse

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Cambodja som følge af COVID-19 pandemien.

Det er bl.a. turistrejser, der typisk ikke er nødvendige rejser. Derimod er erhvervsrejser ofte nødvendige rejser, hvorfor erhvervsrejsende som udgangspunkt godt kan rejse i den aktuelle situation.

Det er altid op til den enkelte virksomhed at vurdere, hvorvidt en rejse er en nødvendig rejse. Hvis virksomheden vurderer, at en konkret rejse er en nødvendig rejse, er det vigtigt, at der også foretages en konkret og individuel risikovurdering af rejsen i dialog med den enkelte medarbejder. Vi opfordrer altid virksomheden til at holde sig opdateret om lokale rejserestriktioner i forbindelse med planlægning af erhvervsrejser.

Den enkelte virksomhed bør minimere risikoen for, at virksomhedens medarbejdere bliver smittet med ny coronavirus/COVID-19 i udlandet. Virksomheden og den enkelte medarbejder bør derfor følge vores rejseråd til erhvervsrejser.

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Rejserestriktioner

Der er ikke indrejseforbud til Cambodja men der findes en række krav til indrejse.

  • Alle rejsende skal være i besiddelse af en negativ COVID-19 test, der maksimalt må være 72 timer gammel.
  • Alle rejsende skal undergå COVID-19-test ved ankomst, og afvente testresultater i specielle ventefaciliteter.
  • Alle rejsende skal betale et depositum på $2000 til dækning af udgifter ifm. covid-19 tests samt eventuel indkvartering indtil testresulteter foreligger.  

Der kan p.t. ikke fås visum ved ankomst (visa on arrival) til Cambodja. Dette skal søges på en cambodjansk ambassade. Endvidere udstedes der ikke p.t turistvisum til Cambodja.

Visse grupper kan i forbindelse med forretning/arbejde indrejse til Cambodja. Læs mere her.

Karantæneregler

I tilfælde hvor en eller flere rejsende ved ankomst får konstateret Covid-19 ved den obligatoriske indrejsetest, skal alle passagerer ombord det givne transportmiddel gennemgå en 14-dages karantæne på specielle faciliteter, udpeget af de cambodjanske myndigheder.

Hvis alle rejsende ved ankomst testes negativ, vil sundhedsmyndighederne kræve, at rejsende selvisolerer sig i 14 dage i deres hjem/hotel under tilsyn af de lokale myndigheder. Sundhedsmyndighederne vil derefter udføre endnu en COVID-19-test på den 13. dag af selvisoleringen.

Interne rejserestriktioner

Der er ingen rejserestriktioner i Cambodja men indenrigsfly og/eller offentlig transport, heriblandt tog, bus og metro, er reduceret.

Transitmuligheder

Det er muligt at mellemlande (transit) i Cambodja men der gælder de samme krav som ved indrejse.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Der er ikke udgangsforbud i Cambodja.

Forsamlingsforbud

Der er ikke indført forsamlingsforbud i Cambodja, men befolkningen opfordres kraftigt til at undgå grupperinger, store forsamlinger og tæt kontakt.

Mundbind

Det er ikke obligatorisk at bære mundbind i Cambodja, når man forlader sit hjem, men det anbefales.

Nedlukning / Genåbning

Store dele af det cambodjanske samfund er genåbnet men udvalgte områder er fortsat lukkede eller delvist lukkede:

  • Museer
  • Biografer
  • Barer og natklubber
  • Karaokebarer

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte din rejseforsikring.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.
 
Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, bør du følge deres anvisninger.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  
Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Visum og opholdstilladelse

Hvis du er rejsende i Cambodja skal du være opmærksom på, at myndighederne i Cambodja har besluttet, at udenlandske turister automatisk får deres turistvisum forlænget. 
Vær opmærksom på at alle andre visumtyper skal forlænges på normal vis.

Udrejse af Cambodja

Der er fortsat ingen restriktioner for udrejse fra Cambodja til Danmark, men mulighederne er meget begrænsede. Der kræves ikke nogen form for dokumentation eller covid-19 test for udrejse. 

Som det ser ud nu, er rejse fra Cambodia mod Europa med mellemlanding fortsat muligt. Der findes ingen direkte flyforbindelser til Danmark. Undersøg mulighederne hos:

- Korean Air (via Seoul)

- Asiana Airlines (via Seoul)

- Qatar Airways (via Doha)

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board).

Indrejse i Danmark

Der blev indført kontrol ved alle Danmarks grænser lørdag den 14. marts 2020 kl. 12.00 som led i indsatsen for at hæmme spredningen af COVID-19.

Personer, der ikke har dansk statsborgerskab, men som ønsker at indrejse i Danmark, må forvente at blive afvist ved de danske grænser, hvis de ikke har et anerkendelsesværdigt formål.

Anerkendelsesværdige formål omfatter bl.a. det at have fast bopæl eller arbejde i Danmark.  

Læs mere om anerkendelsesværdige formål hos Rigspolitiet.

Spørgsmål om grænsekontrol, herunder vurderinger af, hvad der i konkrete situationer udgør anerkendelsesværdige formål, hører under Rigspolitiet.

Certificate to board

Mere information

Nyheder fra WHO om Coronavirus/COVID-19 i Cambodja kan findes her.

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.
De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Har du spørgsmål specifikt til din situation i Cambodja, kan du kontakte ambassaden i Bangkok inden for åbningstid eller Konsul Kjeld Olsen:
Tlf.: +855 9922 6603
E-mail: phnompenh@umgate.dk

Indeholder din mail personfølsomme oplysninger, bedes du fremsende den med digital post til ambassaden i Bangkok via E-boks eller borger.dk

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.
Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i De Forenede Arabiske Emirater eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.
Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.