Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Cambodja.

Senest opdateret den 28.01.2021 09:55
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele Cambodja for at minimere risikoen for smittespredning med nye COVID-19 varianter. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.

Læs rejsevejledningen for Cambodja.

Information om konkrete restriktioner i Cambodja opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Cambodja, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele Cambodja. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.

Hvis du kommer hjem til Danmark fra en rejse, opfordres du til at tage en kviktest umiddelbart ved ankomst til Danmark. Der er gratis kviktestfaciliteter stillet til rådighed ved indrejse. Børn under 12 år er undtaget denne opfordring.

Samtidigt opfordres alle indrejsende kraftigt til at selvisolere sig i 10 dage, som kan afbrydes af at negativt svar på en PCR-test, som er foretaget tidligst på fjerdedagen efter indrejse. 

Rejsende skal følge myndighedernes anbefalinger ift. smitteforebyggende adfærd. Dvs. at bruge mundbind i offentlig transport samt følge anbefalinger om afstand samt hygiejne mv.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Læs om rejserestriktioner og lokale restriktioner nedenfor.

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende

Der er ikke indrejseforbud til Cambodja, men alle rejsende skal søge om visum inden afrejse. Der skal desuden kunne fremvises dokumentation for en sundhedsforsikring samt negativ corona-test, der maksimalt er 72 timer gammel ved afrejse.

Alle rejsende til Cambodja skal testes ved indrejse samt afsone 14 dages selvbetalt karantæne på udvalgte hoteller. 

Bemærk endvidere at såfremt en rejsende testes positiv for Covid-19 i Cambodja, vil dennes identitet blive offentliggjort af de cambodjanske sundhedsmyndigheder.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Rejserestriktioner

Der er ikke indrejseforbud til Cambodja, men alle rejsende skal søge om visum inden afrejse, samt kunne fremvise dokumentation for en sundhedsforsikring og en negativ corona-test, der maksimalt er 72 timer gammel ved afrejse.

Alle rejsende til Cambodja skal afsone 14 dages karantæne.

Bemærk endvidere at alle rejsende skal testes ved indrejse, og at den rejsendes identitet vil blive offentliggjort på det cambodjanske sundhedsministeriums hjemmeside såfremt man testes positiv. 

Læs mere om på det cambodjanske udenrigsministeriums hjemmeside her, hvor seneste opdateringer fremgår nederst på siden.

Karantæneregler

Alle rejsende til Cambodja skal afsone 14 dages karantæne.

Interne rejserestriktioner

Der er ingen rejserestriktioner i Cambodja men indenrigsfly og/eller offentlig transport, heriblandt tog, bus og metro, er reduceret.

Transitmuligheder

Det er muligt at mellemlande (transit) i Cambodja men der gælder de samme krav som ved indrejse.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Der er ikke udgangsforbud i Cambodja.

Forsamlingsforbud

Der er ikke indført forsamlingsforbud i Cambodja, men befolkningen opfordres kraftigt til at undgå grupperinger, store forsamlinger og tæt kontakt.

Mundbind

Det er ikke obligatorisk at bære mundbind i Cambodja, når man forlader sit hjem, men det anbefales.

Nedlukning/genåbning

Store dele af det cambodjanske samfund er genåbnet men med en række gældende påbud om værnemidler, distancering og ekstra krav til rengøring. 

Læs seneste opdatering fra Phnom Penh og de cambodjanske myndigheder her.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte dit rejse- og/eller forsikringsselskab.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Visum og opholdstilladelse

Hvis du er rejsende i Cambodja skal du være opmærksom på, at myndighederne i Cambodja har besluttet, at udenlandske turister automatisk får deres turistvisum forlænget. 
Vær opmærksom på at alle andre visumtyper skal forlænges på normal vis.

Udrejse af Cambodja

Der er fortsat ingen lokale restriktioner for udrejse fra Cambodja, men mulighederne er meget begrænsede. Der kræves ikke nogen form for dokumentation eller covid-19 test for udrejse. 

Der henvises dog til afsnittet om "Indrejse i Danmark" for yderligere information om danske indrejserestriktioner. 

Som det ser ud nu, er rejse fra Cambodia mod Europa med mellemlanding fortsat muligt. Der findes ingen direkte flyforbindelser til Danmark.

Indrejse i Danmark

Fra d. 9. januar er der indført nye indrejserestriktioner i Danmark, der gælder for rejsende fra alle lande inklusiv danske statsborgere.

Restriktionerne gælder foreløbigt til den 7. februar 2021 og indbefatter blandt andet et krav om negativ covid-test 24 timer før boarding.

Indrejse i Danmark
Med de nye skærpede indrejserestriktioner nægtes udlændinge med bopæl i udlandet som udgangspunkt indrejse i Danmark. Det betyder, at man skal have et anerkendelsesværdigt formål for indrejse i Danmark samt skal kunne fremvise en negativ COVID-19-test.

Der er endvidere indført et generelt flyveforbud mod transport af passagerer, herunder danske statsborgere, der ikke kan fremvise en negativ COVID-19-test taget inden for 24 timer før afgang. Forbuddet gælder flyvninger fra hele verden til alle danske lufthavne. Børn til og med 12 år er undtaget for testkravet, men opfordres til at blive testet. Læs mere: www.coronasmitte.dk 

Du kan få et overblik over testmulighederne i større transitlufthavne her.

 

Læs mere her om kravene til negative test her: https://www.trm.dk/nyheder/2021/krav-om-negative-tests-for-alle-passagerer/ og på https://um.dk.


Bemærk: Transportministeriet har lavet en undtagelse fra flyveforbuddet for personer, som har været smittet med COVID-19 indenfor de seneste otte uger. En positiv-test, som er minimum 14 dage og maksimalt 8 uger gammel, sidestilles således med en negativ test og giver adgang til at flyve. Denne undtagelse træder i kraft den 11. januar kl. 06.00.


Der er offentliggjort en pjece om de nye rejserestriktioner, som du kan læse HER ligesom du kan læse mere om rejseråd, flyveforbud og sundhedsanbefaling HER.


Du kan på https://coronasmitte.dk/ læse mere om de nye tiltag og holde dig generelt informeret om de forskellige retningslinjer for indrejse til Danmark.

 

Testmuligheder 


National Institute for Public Health (NIPH) i Phnom Penh tilbyder mod gebyr en lyntest, hvor testresultatet foreligger den efterfølgende dag.

Mere information

Nyheder fra WHO om Coronavirus/COVID-19 i Cambodja kan findes her.


Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Har du spørgsmål specifikt til din situation i Cambodja, kan du kontakte ambassaden i Bangkok inden for åbningstid eller Konsul Kjeld Olsen på telefon, +855 9922 6603, eller på e-mail, phnompenh@umgate.dk

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Cambodja, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.