Gå til indhold

Coronavirus/COVID-19 Cambodja

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Cambodja.
Senest opdateret 01.12.2021 09:13

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Cambodja.

Information om konkrete restriktioner i Cambodja opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Cambodja, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Cambodja.

Information om konkrete restriktioner i Cambodja opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

 

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende

Der er ikke indrejseforbud til Cambodja, men alle rejsende skal søge om visum inden afrejse. Der skal desuden kunne fremvises dokumentation for en sundhedsforsikring samt negativ corona-test, der maksimalt er 72 timer gammel ved ankomst til Cambodja.

Der er karantænekrav for indrejsende som ikke er vaccinerede mod COVID19. Længden af karantænen er pt. minimum 3 dage og er bl.a. afhængig af opholdsgrundlag.

Bemærk endvidere at såfremt en rejsende testes positiv for Covid-19 i Cambodja, vil dennes identitet blive offentliggjort af de cambodjanske sundhedsmyndigheder.

 

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Rejserestriktioner

Der er ikke indrejseforbud til Cambodja, men alle rejsende skal søge om visum inden afrejse, samt kunne fremvise dokumentation for en sundhedsforsikring og en negativ corona-test, der maksimalt er 72 timer gammel ved ankomst til Cambodja.

Der er karantænekrav for indrejsende som ikke er vaccinerede mod COVID19. Fuld vaccinerede er undtaget karantæne.

Bemærk endvidere at såfremt en rejsende testes positiv for Covid-19 i Cambodja, vil dennes identitet blive offentliggjort af de cambodjanske sundhedsmyndigheder.

Læs mere om på det cambodjanske udenrigsministeriums hjemmeside her. Seneste opdateringer fremgår nederst på siden.


Det danske coronapas for COVID-19 vaccination

Rejsende, som er vaccineret, er ikke undtaget indrejserestriktionerne ved indrejse i Cambodja. Læs mere om coronapasset her.

 

Karantæne- og testregler

Alle grupper skal ved indrejse følge de cambodjanske myndigheders anvisninger. 

Rejsende som er vaccinerede, eller tidligere smittede, er ikke undtaget indrejseregler ved indrejse til Cambodja.

 

Interne rejserestriktioner

Interne rejserestriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor løbende holde dig opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

 

Transitmuligheder

Det er muligt at mellemlande (transit) i Cambodja, men der gælder de samme krav som ved indrejse.

 

Lokale restriktioner

Cambodja oplever i øjeblikket et udbrud af Covid-19 smitte. De cambodjanske myndigheder har igangsat tiltag for at få smitten inddæmmet. Disse tiltag varierer afhængig af provins, hvorfor man bør holde sig nøje opdateret om de lokale myndigheders anvisninger.

Afhængig af situationens udvikling, kan det forventes, at der indføres nye restriktioner med meget kort varsel. Ligesom der kan ske lempelser af eksisterende restriktioner.

Du kan evt. holde dig opdateret via de cambodjanske nyhedsmedier - fx. den engelsksprogede avis Khmer Times.

 

Forsamlingsforbud

Der er stadigvæk fastsat en række restriktioner i forhold til større forsamlinger, herunder afstandskrav og antal m2 pr. person ved afholdelse af konferencer, udstillinger, sportsarrangementer.

Regionerne kan benytte lokale restriktioner. Vi anbefaler, at man holder sig opdateret og altid følger de lokale myndigheders anvisninger.

 

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte dit rejse- og/eller forsikringsselskab.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

 

Visum og opholdstilladelse

Det er nu muligt at søge det nye E-Visa online. Læs mere her.

 

Udrejse af Cambodja

Der er fortsat ingen lokale restriktioner for udrejse fra Cambodja. Mulighederne er meget begrænsede. Der kræves ikke nogen form for dokumentation eller covid-19 test for udrejse. 

Der henvises dog til afsnittet om "Indrejse i Danmark" for yderligere information om danske indrejserestriktioner. Der findes ingen direkte flyforbindelser til Danmark.

 

Testmuligheder 

National Institute for Public Health (NIPH) i Phnom Penh tilbyder mod gebyr en covid-19-test, hvor testresultatet foreligger den efterfølgende dag.

De danske test- og indrejsekrav opdateres løbende, hvorfor det på det kraftigste anbefales, at holde sig opdateret om de danske indrejseregler på de danske myndigheders Covid-19 hjemmeside.

Endvidere bør du, såfremt du skal mellemlande under rejse til Danmark, kontakte dit flyselskab eller ambassaden for det land, hvor du skal mellemlande, for at sikre, om der er krav om at fremvise negativ test i transit.

Indrejse i Danmark

På coronasmitte.dk kan du læse om krav ved indrejse i Danmark. 

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiet. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet kan ikke svare på sundhedsfaglige spørgsmål om coronavirus/COVID-19, vaccination eller test. Sådanne spørgsmål skal stilles til den myndighedsfælles hotline. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

 

Mere information

Nyheder fra WHO om Coronavirus/COVID-19 i Cambodja kan findes her.

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

 

Vaccination

I Cambodja har de cambodjanske myndigheder oplyst, at danskere med fast bopæl i Cambodja, vil blive tilbudt en vaccine mod COVID19. For nærmere information kan du kontakte det cambodjanske sundhedsministerium og/eller informationsministerium.

Det er op til dig at beslutte, om du ønsker at tage imod tilbuddet eller ej. De danske sundhedsmyndigheder anbefaler udelukkende vaccination med vacciner, der er godkendte til brug i Danmark.

Du kan læse mere om, hvilke vacciner, der er godkendt til brug i Danmark her: https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/vaccination.

Udenrigsministeriet og den danske ambassade i Bangkok kan ikke vejlede om sundhedsmæssige spørgsmål om coronavirus/COVID-19 eller vacciner.

Vi henviser til Sundhedsstyrelsens hjemmeside: https://www.sst.dk/da/Viden/Smitsomme-sygdomme/Smitsomme-sygdomme-A-AA/Coronavirus/Spoergsmaal-og-svar.

De danske sundhedsmyndigheder har åbnet for, at udlandsdanskere kan få adgang til COVID-19 vaccine under midlertidigt ophold i Danmark.

Læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside: https://www.sst.dk/da/corona/vaccination/hvem-skal-vaccineres

Kontakt

Har du spørgsmål specifikt til din situation i Cambodja, kan du kontakte ambassaden i Bangkok inden for åbningstid eller Konsul Kjeld Olsen på telefon, +855 9922 6603, eller på e-mail, [email protected]

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Cambodja, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

 

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.