Gå til indhold

Attester

Attestering af oplysninger fra officielle danske myndigheder

 

Den danske ambassade kan assistere danske borgere med attesteringer af dokumenter fra officielle danske myndigheder.

    

Der er tre modeller for attesteringer:

 

  1. Den danske myndighed (herunder pensionskasser) sender dokumentet direkte til ambassaden på engelsk. Ambassaden foretager herefter en verifikationspåtegning.

  2. Sender den pågældende danske myndighed et dansk dokument, som ambassaden skal oversætte til engelsk og herefter udarbejde en attest. Modtager ambassaden eksempelvis en pensionsmeddelelse direkte fra en pensionskasse, vurderes det at tage én time at udarbejde en attest.

  3. Modtager ambassaden dokumenter direkte fra borgeren, skal ambassaden have informationernes rigtighed bekræftet af den pågældende myndighed, hvilket kan tage imellem 1-3 påbegyndte timer.

Bestillingsprocedure:

Hvis du ønsker, at ambassaden udfører attestering af dokumenter fra officielle danske myndigheder, bedes du sende os en kopi af dit pas via e-boks/borger.dk samt kopi af kvitteringen, når du har betalt. Først når vi har modtaget dette, kan vi udstede attesten.

Ekspeditionstid og gebyr:

Ambassadens ekspeditionstid er op til 14 dage, fra vi har modtaget den påkrævede dokumentation og betaling.

Se venligst gebyret for verifikationspåtegning, udfærdigelse af skrivelse mv. på gebyrlisten her.


 

Attestering af oplysninger fra det danske pas- og CPR-register

Ambassaden kan assistere danske borgere med at udstede en attest, som bekræfter de informationer, som fremgår af det danske pasregister og de CPR-oplysninger, som ambassaden har adgang til. (Du kan selv rette disse oplysninger på borger.dk med dit NemID eller du kan kontakte din (seneste) hjemkommune)

Dette er:

  • De informationer, som fremgår af dit pas
  • Adresse
  • Forældres og evt. børns navne
  • Navn på evt. ægtefælle

Bestillingsprocedure:

Hvis du ønsker, at ambassaden udsteder et dokument med oplysninger, som fremgår af det danske CPR og pas-register, så bedes du sende os en kopi af dit pas via e-boks/borger.dk samt kopi af kvitteringen, når du har betalt. Først når vi har modtaget dette, kan vi udstede attesten.

Ekspeditionstid og gebyr:

Ambassadens ekspeditionstid er op til 14 dage, fra vi har modtaget den påkrævede dokumentation og betaling.

Se venligst gebyret for udfærdigelse af skrivelse mv. på gebyrlisten her.