Gå til indhold

Rejse til Thailand

Her på siden kan du læse om, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med din rejse til Thailand. Du kan bl.a. finde information om visum, rejseforsikring, indførsel af medicin samt henvisninger til Udenrigsministeriets Rejsevejledning for Thailand, hvor oplysninger om specifikke risiko- og sikkerhedsforhold opdateres jævnligt.   

Pas og Visum

Bemærk! Ved spørgsmål om visum til Thailand henvises til den thailandske ambassade i Danmark eller til immigrationsmyndighederne i Thailand, da der er tale om thailandsk lovgivning.

Danske pas skal ved indrejsen til Thailand være gyldige i 6 måneder fra indrejsedatoen. Dette gælder også provisoriske pas.           

Du bør altid have en kopi af din forsikringspolice, dit pas og med fordel også dit thailandske indrejsestempel i tilfælde af, at du skulle komme ud for en ulykke eller miste dit pas.

Thailand er visumfrit af turistophold op til 60 dages varighed. Ved ophold af mere end 60 dage skal der søges visum. 

Rejsende, som bliver i Thailand udover deres visums gyldighed, kan risikere at blive sat i immigrationsfængsel, indtil deres bøde for "overstay" og hjemrejsebillet er betalt.

Læs mere om visumregler til Thailand på Udenrigsministeriets hjemmeside

Nedenstående er vejledende regler om visum til Thailand, som ambassaden har fået oplyst fra det thailandske Udenrigsministerium og Immigration Division i Bangkok.

Ophold i mindre end 60 dage
Visumfri for turistophold i 60 dage. Der kan mod et gebyr ansøges om forlængelse af det 60 dages visumfri ophold ved henvendelse til de thailandske myndigheder.

Ophold over 60 dage
Turister, som planlægger ophold udover 60 dage, anbefales at søge om turistvisum online på thaievisa.go.th. Alternativt kan der i Thailand søges om 30 dages forlængelse af det visumfri ophold hos de thailandske immigrationsmyndigheder. Ansøgningen om forlængelse er pålagt et gebyr.

Det anbefales, at man for en sikkerheds skyld tjekker indrejsestemplet for den nøjagtige gyldighed af opholdets varighed. 

Ophold af længere varighed

Hvis du skal til Thailand for at arbejde, studere, som medfølgende ægtefælle/barn, er du pensionist m.v. skal du søge om et ”Non-Immigrant” visum på en thailandsk ambassade eller konsulat. Visum vil få en klassifikation, for eksempel: ”B” for ”Business” eller ”ED” for ”Education”, ”O” for ”Other”, som definerer arten af opholdet.

På basis af et ”Non-Immigrant” visum kan man søge om opholdstilladelse til Thailand (gives for max. 1 år ad gangen). Ansøgning indgives til immigrationsmyndighederne før indrejsestemplets udløbsdato (se immigrationsmyndighedernes adresse i Bangkok til højre i menuen).

Husk: Hvis du har en opholdstilladelse i Thailand og skal rejse på ferie udenfor Thailand, at du forinden rejsen skal søge om et "re-entry visa", da du ellers mister din opholdstilladelse og må starte forfra med at søge.

Overstay
Bemærk at det medfører en bøde på 500 Baht pr. dag, hvis det tildelte ophold i Thailand overskrides. Det er immigrationsmyndighedernes indrejsestempel, som afgør det tilladte opholds varighed og IKKE gyldighedsdatoen på visum udstedt af den thailandske ambassade/konsulat.
Hvis du opholder dig i Thailand på et visum, der er overskredet, er du illegalt i landet. Hvis du bliver antruffet af politiet med et udløbet visum, risikerer du derfor at blive overgivet til de thailandske immigrationsmyndigheder og indsat i immigrationsfængsel, hvor du forbliver, indtil du kan betale din bøde for overstay og din hjemrejse, hvorefter du bliver deporteret ud af landet.

Fornyelse af visum til Thailand
Det er af de thailandske immigrationsmyndigheder blevet understreget, at fastboende udlændinges ’visa runs’, dvs. fastboende udlændinge, der rejser ud af Thailand for straks eller efter få dages ophold udenfor Thailand at rejse ind i Thailand igen og på den måde få fornyet sit visum til Thailand, er en overtrædelse af de gældende thailandske immigrationsregler.

Hvis en fastboende udlænding mistænkes for ’visa run’, vil den pågældende blive interviewet af en immigrationsbetjent på indrejsestedet, og der vil skulle fremvises bevis for, at man ikke er fastboende, såsom returbillet, hotelbooking, økonomisk bevis for opholdet osv. Hvis det ikke kan bevises, at man ikke er fastboende, vil indrejse blive nægtet, og den pågældende vil blive deporteret. De thailandske immigrationsmyndigheder henviser til, at der skal søges om visum svarende til det egentlige formål med opholdet i Thailand forud for indrejse i landet.

Advarsel!
Vær opmærksom på, at det er ulovligt at give dit pas til agenter eller turistbureauer, således at de bringer dit pas ud af landet for fornyelse af visum til Thailand - i værste fald kan det medføre fængselsstraf.

 

1-års visum til danskere bosat i Thailand

Se venligst under fanen Borgerservice og Attester eller klik her

Danskerlisten

Danske statsborgere, som opholder sig i Thailand og Cambodja i kortere eller længere tid kan registrere deres ophold på Udenrigsministeriets såkaldte Danskerliste.

Danskerlisten giver os mulighed for at kontakte dig eller sende dig vigtige informationer om, hvordan du bør forholde dig, hvis der opstår en alvorlig krise i det land, hvor du er. Det kan være større naturkatastrofer, politiske uroligheder eller terrorangreb. Krisesituationer kan opstå i alle lande. Du bør også tilmelde dig, hvis du bor fast i udlandet. Du kan tilmelde dig både før og under rejsen. Tilmelding er frivilligt.

Du kommer på Danskerlisten ved at hente vores gratis app “Rejseklar” i App Store eller Google Play. Hvis du ikke har app’en Rejseklar på din mobil, kan du hente den gratis her:

Rejseklar til iPhone klik her (åbner i App store)

Rejseklar til Android klik her (åbner i Google Play)

Hvis du gerne vil på Danskerlisten, når du skal rejse, men ikke har mulighed for at tilmelde dig via app’en ”Rejseklar”, så kan du tilmelde dig via nettet her

Få mere information om Danskerlisten på Udenrigsministeriets hjemmeside her

 

Rejsevejledning til Thailand

Udenrigsministeriets Rejsevejledninger indeholder råd og informationer til danske rejsende i udlandet. Rejsevejledningerne bliver jævnligt opdateret, og du har mulighed for at abonnere på Rejsevejledningen, og få nyheder om vigtige ændringer om den aktuelle sikkerhedssituation.

Læs Udenrigsministeriets Rejsevejledning til Thailand  

 

Vaccinationer

Hør altid egen læge om hvilke vaccinationer der er gode at få inden afrejse.
På Statens Serum Instituts hjemmeside kan du desuden se hvilke vaccinationer de anbefaler, samt eventuelle nyheder om sygdomsudbrud eller lignende.

Se Statens Serum Instituts hjemmeside her.

Man kan blive vaccineret ved egen læge, eller på en vaccinationsklinik. Det er en god idé at kontakte din læge, eller bestille tid på en vaccinationsklinik i god tid inden afrejse.

Hvis du ikke når at få alle vaccinationer, er det muligt at få vacciner på flere klinikker og hospitaler i Thailand via egenbetaling.

Vær opmærksom på, at disse klinikker sandsynligvis kræver dokumentation i form af pas og evt. også din vaccinationsbog til at føre dokumentation.

Læs mere om Generelle Rejseråd fra Statens Serum Institut her.

 

Indførsel af medicin til Thailand

På den thailandske ambassades hjemmeside kan du læse mere om, hvilke regler der gælder for at medbringe medicin til Thailand.

Er du stadig i tvivl, kan du med fordel kontakte den Thailandske ambassade i Danmark på +45 39 62 50 10 eller Ministry of Public Health i Thailand på +66 2-590 1629-30.

Du kan finde mere information om medicinattester og pillepas her.

 

Indførsel af dyr til/fra Thailand

Den thailandske ambassade i Danmark har på sin hjemmeside en vejledning angående indførsel af hunde og katte til Thailand.  

Her kan du læse mere om de specifikke krav Thailand stiller, bl.a. i forhold til engelsksproget helbredstest udstedt af en dyrelæge samt krav om vacciner etc.  

Der findes særlige regler for privat ud- og indførsel af kæledyr fra og til Danmark. Læs mere om kæledyr på rejse på Udenrigsministeriets hjemmeside.

På Fødevarestyrelsens hjemmeside kan du få information om, hvilke regler du skal overholde i forbindelse med rejse med kæledyr. Disse regler gælder både når man tager kæledyr ud af Danmark, og hjem igen. Find vejledningen her.

Er du stadig i tvivl henvises til den thailandske ambassade i Danmark, som kan kontaktes på telefon +45 39 62 50 10.

 

Flytning til Thailand

Det anbefales, at alle tilflyttende danskere sørger for at registrere sig på Udenrigsministeriets danskerliste, klik her for registrering.

Networking

Som ny i landet er det rart at skabe sig et socialt netværk. Hvis du er interesseret i at møde andre danskere i Thailand, kan du måske finde inspiration fra de angivne links. Du vil sikkert opdage, at der er masser af muligheder, hvis man blot opsøger dem selv.

Hvis du har spørgsmål vedrørende et specifikt geografisk område af Thailand, børns skolegang mv., kan du eventuelt sende en e-mail til følgende cirkulationsgruppe for skandinaver: [email protected] .

Links:

Danish Thai Chamber of Commerce - det dansk-thailandske handelskammer.
Scandinavian Vikings - fodbold.
Scandinavian Society Siam - skandinavisk forening.
Danish Womens' Network - forening for kvinder.

Boligsøgning  

http://www.pacificorientation.com/
http://www.moveandstay.com/bangkok/

Køb af jord

Udlændinge kan under visse omstændigheder købe en lejlighed, men kan ikke på normal vis eje et hus eller en grund. Det anbefales, at man kontakter en advokat for juridisk bistand, hvis man ønsker at købe ejendom i Thailand. På denne side:  www.thailawforum.com/lawyer finder man links til en række ambassaders lister over velrenommerede advokater i Thailand. Det bemærkes dog, at valg af advokat er op til den enkelte selv, og at ambassaderne ikke påtager sig noget ansvar for advokatkontorets kompetence eller den rådgivning der gives.

Arbejde i Thailand

Ambassaden kan generelt ikke være behjælpelig med at skaffe jobs til tilflyttende danskere.

Hvis du er jobsøgende, kan du f.eks. finde stillingsannoncer i de engelsksprogede netaviser: The Nation og Bangkok Post .

Ledige stillinger på ambassaden bliver opslået her: Ledige stillinger  

Borger.dk - information til udenlandsdanskere

På borger.dk  findes en række nyttige informationer for danskere bosat i udlandet.

 

Lovgivning du skal være opmærksom på

Forbud mod E-cigaretter

E-cigaretter, E-væske og vandpiber, må ikke medbringes til Thailand.
Disse elementer vil sandsynligvis blive konfiskeret ved ankomst, og man kan risikere at få en bøde eller fængsel i op til 10 år, hvis man findes skyldig. Salg eller besiddelse af E-cigaretter, E-væsker og vandpiber er også forbudt, og man kan risikere en stor bøde eller op til 5 års fængsel, hvis man findes skyldig.

Rygeforbud på strande

Den 1. november 2017 indførte den thailandske turiststyrelse, Tourism Authority of Thailand (TAT), et rygeforbud på populære strande. Dette rygeforbud er efterfølgende udbredt til yderligere strande. 

Hvis rygeforbud på strandene ikke overholdes, kan man straffes med bøde på 100.000 THB og/eller et år i fængsel.

Det er til enhver tid ens eget ansvar at holde sig orienteret om, hvor det lokalt er tilladt at ryge i Thailand.

 

Thailands Ambassade i Danmark

Norgesmindevej 18

DK-2900 Hellerup
Tlf: +45 39 62 50 10
Fax: +45 39 62 50 59
E-mail: [email protected]
[email protected]
Hjemmeside:  www.thaiembassy.dk 


 

Immigration Division

Government Centre Chaeng Wattana
Building B, No. 120, Moo 3
Chaeng Wattana Road
Tungsonghong subdistrict, Laksi District
Bangkok 10210 - Thailand
Tlf. nr.: +66 (0) 2141 9889
Fax: +66 (0) 2143 8228
Hjemmeside: www.immigration.go.th